dinsdag 7 februari 2017

verslag beroepenhuis (2)

         Uitstap Gent met de klas !!!
We moesten heel vroeg opstaan want om 8u vertrok de bus.                                                                        Ja? je denkt het al we staan in de file pfff. Eindelijk kwamen we aan bij het FYXXIlab. Het was een heel grappige meneer hij heette Bert.
Hij gaf wat uitleg over pixels dat vond ik in ieder geval minder leuk, maar er waren nog veel meer leuke dingen hoor. De computer kent 2 cijfers 1 en 0 met die cijfers kan je een figuur maken ik had bijvoorbeeld een salamander.
Maandag 16 januari zijn we naar het FYXXILAB in Gent geweest. We kregen allemaal uitleg van Bert, hij vertelde hoe het komt dat als we een foto trekken het zo scherp is, en dat komt door allemaal pixels, het zijn allemaal kleine vakjes in verschillende kleuren. Dan zei Bert dat er 6 leerlingen naar voren mochten komen, 5 leerlingen moesten een draadje vasthouden, en er was een piano op het bord, de 6 leerling moest op ons tikken en door de stroom maakte het bord (de piano) geluid. Ondertussen als we bezig waren nam Bert een 3D foto van juf, het zag er leuk uit! Een paar minuten later vertelde hij over de 3D print, iemand van de klas moest een tekening (professor Brein Stein) op de ipad maken, en als dat klaar was maakte Bert een 3D print. Toen mocht iedereen op de computer een 3D tekening maken, het was echt tof in het                   FYXXILAB!!!
We gingen naar het beroepen huis 16 januari 2017.
Toen we in het beroepenhuis waren kregen we uitleg over beroepen mochten we ook naar een film kijken over beroepen . We leerden ook wat sectoren zijn.
Elk beroep past bij een sector, ze zeiden ook dat je jouw talenten en interesses kunt terug vinden in beroepen: bv.je bent graag bezig met haar, dan past kapper bij jou.
Na de uitleg zijn we direct aan de slag geweest .
We hebben als eerste mogen metselen en slopen.
(super tof). En we hebben dan ook met andere beroepen kennisgemaakt.
Het was super leuk en je leert veel over beroepen !
We hebben in de printmedia verschillende dingen gedaan rond knippen en plakken, inkt en nog zo veel meer. Ik vind dat leuk om eens te doen maar als beroep ga ik het niet doen denk ik.
Dan zijn we naar de hoogste verdieping van het gebouw gegaan en daar hebben we een interactieve zoektocht gedaan. We moesten per 2 samen werken. Per 2 kreeg je een kaartje daar stond een beroep op en dat beroep moest je dan zoeken. Op dat kaartje stond ook een leesvraag en een doevraag op. Dat was tof . Maar in het beroepenhuis waren we niet alleen er waren nog twee andere scholen, we moesten niet met hun samenwerken.
Toen die andere scholen weg waren, moesten we in een kring zitten en vertellen wat wij later van beroep willen doen. Die mevrouw gaf ons toen ook nog enkele tips.

Ik vond het zeer leuk, ik bedoel wij allemaal denk ik.