maandag 17 april 2023

Op stap naar de klankmakerij in Dranouter

Warres belevenis van deze muzische dag:

We vertrokken om 08:20 naar Dranouter.

We moesten een uur rijden, dus kwamen we om 09:20 aan.

Toen moesten ons eerst aanmelden.

Daarna liepen we de trap op en begonnen we aan de opdrachten.

's Middags aten we onze lunch daar op en we gingen nog eens een frisse neus pakken door een wandeling te maken langs een kerkhof van soldaten.

Dan moesten we een Afrikaanse dans doen met flessen.

En daarna moesten we ook zelf dansen en zingen. 

Dan was het tijd om de rugzakken te pakken en terug huiswaarts te keren.

In de klas babbelden we nog eens over de dag en iedereen reageerde positief.

Dan ging de bel!

🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭


Lowies belevenis van deze muzische dag:

We waren in een klankmakerij en we moesten verschillende opdrachten maken. Ze hadden met verschillende soorten muziek te maken. We kregen een sleutel om het in de computer te steken, dan aan de hendel en we kregen een vak voor te staan. Daarbij moesten we de opdrachten in een kamer uitvoeren en dan moesten we de punten invoeren op de computer. Zo kregen we punten. Op het einde was er een accordeon die voor ons speelde.


🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭


Lena's belevenis:

L6 is naar ‘t folk geweest. We hebben daar naar de klankmakerij geweest. Daar was het een doe-museum waar je in groepjes moest zitten van ongeveer 5 mensen. Je kon je eigen groepsnaam verzinnen. Dan moest je 2 min. wachten. Je kon dan naar boven gaan en daar moest je de leden (namen) invullen. Dan moest je jouw instrument in een bakje zetten om een aantal stappen te kunnen zetten. Je had daar verschillende hoeken. Met in de eerste een verbindingsspelletje. Waar je de juiste muziek met het juiste nummer moest verbinden. Er was dan een kamer waar je instrumenten moest bespelen. Natuurlijk had je ook nog andere vragen over muziek. Als je klaar was kon je een accordeon zien bespelen. Heel interessant omdat het leek alsof het vanzelf speelde. Daarna hebben we geluncht met een drankje. Na het lunchen hebben we een klein wandelingetje gemaakt. Daarna hebben we een Afrikaanse dans gedaan. De eerste was met flessen en de tweede was zonder iets. Ten slotte moesten we nog 1 uur in de warme bus zitten. De buschauffeur had de verwarming aangezet...


🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭


Romy's belevenis:

We gingen op daguitstap naar de klankmakerij het Folk in Dranouter.

In de voormiddag mochten we een soort van reuzenspelbord spelen.

We deden dat in 5 verschillende groepen.

Maar het was niet de ene groep tegen de andere, het was elk voor zich in je groep.

We kregen in het begin een pion met een muziekinstrument op.

En ook allemaal een kleur waarmee we aan de hand van een puntenbord de punten konden bijhouden.

Mijn groepje had de ocarina.

Toen we boven kwamen, mochten we beginnen.

Er waren allemaal verschillende vragen en er waren kamertjes waar je naar toe moest om een spel te spelen.

Op het einde mochten we nog gaan kijken naar een bijzonder spektakel.

Een vanzelf spelende accordeon! Er was helemaal niemand hem aan het bespelen!

Het was een hele leuke voormiddag!!!

🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭


Belevenis van Maylee:

We zijn met heel de klas naar Dranouter geweest.

Iedereen heeft in groepjes van 5,4 of 3 gezeten.

En iedereen heeft dan allemaal opdrachten gehad met instrumenten en klanken. Daarna hebben we een show gezien van een instrument. Dan zijn we gaan lunchen iedereen heeft ook nog water, spuitwater, cola of limonade gekregen.

Na de lunch zijn we even gaan wandelen met het naar het kerkhof. Wanneer we terug waren van het kerkhof hebben we les gehad van een hele goede danser. We hebben met flessen moeten dansen en met ons lichaam.

Dan zijn we terug naar school moeten gaan en hebben ongeveer 1 uur in de bus moeten zitten.

   

🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭

Belevenis van Fran:

We zijn naar Dranouter geweest samen met het 5de en het 6de. Eerst moesten we ongeveer 45 minuten op de bus zitten. Dat was een beetje saai maar we hebben het overleefd, sommige door te slapen, sommige door spelletjes te spelen en andere leuke dingen te doen. Toen we aangekomen waren zijn we er meteen ingevlogen. In de voormiddag hebben we een groot ganzenbordspel gedaan met allemaal leuke opdrachtjes, zoals: vind het juiste melodietje. Dan hebben we onze boterhammen opgegeten en kregen we een bekertje cola of limonade, we mochten kiezen. Daarna zijn we even naar buiten geweest, naar een kerkhof waar soldaten liggen van WO I. In de namiddag hebben we verschillende dingen gedaan: we hebben gezongen, gedanst en muziek gemaakt met flesjes. Eerst moesten we onze naam zeggen met een beweging dat je zelf wou, dan moest iedereen het nadoen. Dan hebben we een soort muziek gemaakt met flesjes. Er was een meneer en die deed mee met een djembé. Daarna hebben we gedanst, een Afrikaanse dans. Dan hebben we een soort liedje gezongen, we vonden het heel grappig! En toen was het tijd om terug tijd om naar huis te gaan. 


🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭

Belevenis van Daria:

We hebben de Afrikaanse dans geleerd van een heel aardige man. We hebben ook met flessen gedanst en gezongen dat was super leuk. We zijn ook gaan wandelen op een kerkhof van gesneuvelde soldaten en dat was interessant.


🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭

Belevenis van Hailey:

In het begin van het dagje in Dranouter gingen we naar de klankmakerij. Daar werden we opgesplitst in een paar groepjes. Elk groepje koos een instrument en een naam voor zijn groepje. Iedereen koos ook een eigen kleur waarmee je zou spelen. Mijn groepje had een ocarina en koos de naam Makarina’s. In de klankmakerij waren er verschillende kamers ik som er een paar op voor jullie! Er was een kamer met klankpedalen , een kamer met een kast en een elektrisch spel, een melodiememory, een rad waar je songteksten, titels en zangers aan elkaar moest koppelen, een muziekfestival waarbij je verschillende liedjes kon horen en uitleg kreeg en er was dan nog een kamer met muziekinstrumenten. Ziezo nu zijn jullie weer op de hoogte van wat wij doen!!!


🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭🎵🏃🎶🎭

Belevenis van Jinke:

We zijn met de bus naar de klankmakerij gegaan en het was super tof. We hebben gedanst en een soort doolhof gedaan en er was 1 die was mijn favoriet met de pedalen. Er was dus een voorbeeld  en je moest het achter doen en er was 1 ding die we niet echt hebben kunnen doen maar het was leuk.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.